Ruang Tamu

nn

pengikut.kut.ku ;)

Saturday, September 11, 2010

ini dia. raya suda.






jamuan berbuka bersama 5h30


pulang dr bazar


salam lebaran...
huh..kejap jek masa berlalu...haish...da lama intai2 blog ni..
x smpt nak update..so, dgn semangat yg ada..
.hari ni ku tekad nk tulis entry jga...on on jek, rakan2.
.semua sebot psal raye...

kat sana BaJu RAyA!
kat sini kuih raye!
kat situ Duit RAye!
beraYA-RAya...

sedar tak sedar, ramadhan suda da berlalu, syawal pun menjelang ...
rmadhan ni seronok sgt! mengajar aku kehidupan tanpa family disisi...
semua sndri...n pandai2 la mau hdup..

1st day puasa ;
alahai...jiwa ronta2 semangat..niat separuh dihati
"iyaa..aku kasi full itu terawih...*dgn senyom leba....
terawih kian berlanjutan...tika ramdhan ke-??? aku lupe.
hehe...*faham2 je la..

gongak-gongak la terawih aku...he.

raye with fmily.


saat berbuka :
haha..iya mmg saat kemuncak setalh seharian mcm mayat hidup...
langkah pun mcm diawang-awangan..nak buat cm mne..
1st day puasa..mcm2 ragam bdak2 ni..

ade yg >
menyinga x tentu psal.. *mcm dia sowg je puasa.
ade yg >
hyperactive....*e'eh..mcm x puasa je. terbahak mcm nak tercabut gigi
ade yg >
tama*..hehe...tgn kiri kanan fully makanan..*mulut sama je ngn aku, ade satu..haish..
ade yg >
haha....smpai x gie kuliah, terlajak tyme gape tgh hr...sungguh teruja tika terlena...


my rumate



febret menu tyme berbuka :
alahai, bazar kat KMPh tak la sebesar mana...overall menu, semua sama...
nasi ayam, nasi minyak, nasi ikan keli, nasi kerabu,..bubur..
mcm2 ade..tapi kan..
"Nasi Kerabu Mak Cik Comel" pilihan dihati wok..
best pulak..nasi dia x la biru mcm grai lg satu...yg biru gler..
mcm tyme nguyah, gigi pun biru..haha..*aku tipu kot.

n class kitowg ade buat majlis berbuka bersama kat cafeA..seronok tyme tu..dyowg best..
huhu, menu nasi tomato ngn aer oren. thx 5h30's member!...

air aku jarang beli, save punya pasal, lagi pun, koordial da beli..
xyah membzir kot. air BARLEY.

SAhur bersendirian :
...saho, kami bertiga bangun..
masa yg berbeda, mmg ngantuk tahap ghaban la.
sumpah...
just nestum sama biskut itu sdah memadai.
sedawa tetap berbunyi...erkkkkkkkkkkkkk!

baju raya ;
...tahun ni aku x da bju raya...serius..hehe..
pinjam baju adik aku jep..entahla..kenapa ye??...
bg aku, kalau hari raya...bukan semua kena baru...niat je kena btol.
kalau rse nak beli..beli..x nak beli..x yah...selagi ade baju, guna la mana sesuai.
kan.kan.kan

kerja sambilan bersama rumate :
hehe..sempat jga aku, ramadhan ni nak try2 jadi pengedar sweater ngn tshirt.
bole la cri pengalaman...

ketuk pintu setiap bilik...smbil bercakap tnpa henti, dgn satu nafasan. *tipu.

"salam, bole ganggu x? berminat x nk dga cte?
bla.bla. rm39...rm30...pink putih itam...
bla.bla.

berminat???
respon bergantung kpd pendengar...
angguk, geleng,yg berkias..yg blurr...yg sedawa, yg teruja...
yg x nak bukak pintu, mcm2..
aku ade story psal stu bilik ni...wat aku nak tdo senyom smbil meremang bulu roma dhe...

tok,tok.tok *ketuk pintu ni..
ale2 dgar bunyi kaki berlari...*mcm sembunyi tau..bawah katil,
dlm almari..allahualam la..
jerit la aku. "semekom, nak kacau bole..."..

aku dga org ckp..."eyy..ko bukak la pintu..ko la..ko la.."..

aku dpt teka dlm ada org..3 org paling tidak..
"sape tuuu"...bilik tu bunyi..
aku jawab "alahai, mcm dyowg knal aku je...kita shadiyaa.....nak wat promotion..."..
sumpah!!! lama gler aku tunggu...aku hairan gak, knp aku x bla je dr situ...

tetiba, dyowg bka....mcm nak x nak je bkak.
."knp x nak bkak pintu?" nada konon2 melenting..
haha...dyowg gelak sakan...
sebenarnya kan dyowg sebelum ni da kena...
ketuk byk kali pas2 bukak x de org, mau taknye aku ngn ckin pun buat promotion pkul 11.30...dyowg takut kot..alahai perempuan...
dr sebilik ke satu bilik, mcm2 rupa bilik aku jumpa...haha
mcm2 ragam. eyt, x ley story byk2...kne flame aku nnti. haha..

btw. sungguh seronok ramadhan kali ni...syawal juga. so, dgn kesempatan ni
aku ucap jga la skit kan...

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"..maaf zhir batin.,
kalau ade wat salah. aku mnta maaf k...
dr hujung rmbut berpucuk hinggga ke kuku yg bergerigi...


tapi kan raye thn ni x semeriah thn lepas la..coz, assgmnt bonyak.
mcm2..PSPM pun nak dekat. eyt. mmg buat aku cuak ke babe...
btw. kat cni kte hbis....mybe da x smpt update.
selamat hari merdeka jga!

1 comment:

  1. waah! all in one punya isi post kau kali ni.. hehe

    ReplyDelete